Ett av mina bästa vintertips.

Har ju redan gjort en story om det här men om det skulle vara så att någon tycker att det är för mycket hästar på min instagram och absolut inte orkar kolla där så kan man ju ha missat ett av mina bästa vintertips.

Nu åker iallafall mina halstäcken fram, så väl inne som ute. Och det är ju allmänt känt att med halstäcken kommer skav. I alla fall i det flesta fall så nu tänkte jag bjuda på vad jag gör på mina hästar hela vintern.

Det är ju nämligen så att jag preppar mina manar med glansspray från TIB Horse. Några sprut i veckan räcker och sedan borstar jag ju såklart manarna varje dag med en Oster borste. Den här borsten har jag ju nämt då och då under mer eller mindre hela min livstid och står fortfarande fast vid att det är den bästa man och svansborsten som finns.

Nu kanske ni tänker att skit samma vilken borste man har här är smaken som baken, det vill säga delad. Och det kan jag absolut hålla med om och jag tror absolut inte att borsten är hemligheten i detta tips utan det är verkligen glanssprayen.

Och det är här man faktiskt inte får göra avkall. Tro det eller ej. Men nej andra glanssprayer är inte samma sak. Detsamma gäller även för användandet i svansen, några sprut i veckan räcker för att ha en perfekt svans oavsett väder skulle jag ändå vilja påstå.

Du sprutar helt enkelt i lite spary, låt det verka en liten stund innan du sedan borstar din man eller svans. Perfekt är att börja med att spraya man och svans direkt när man har tagit av täcket, sedan ryktar du din häst och avslutar sedan med att borsta ur man och svans. Du kan även spraya manen det sista du gör innan du lägger på täcket och bara låter den verka där under.

Ja jag vet! Jag måste jämna till hennes man, och ja jag klipper mina manar jag rycker dom inte.

Att erkännas så preppar jag faktiskt mina manar med spray mer eller mindre under hela året men inte precis i samband med tävlingar såklart för då blir manen lite väl mycket sport att fläta. Men jag försöker som sagt att hålla manarna lite mjuka och glansiga lite i förtid eller vad man säger så att dom är lite preppade för vintern när man sedan stänger in dom. Och ja kanske inte man men jag. Täcken är ju ett hett ämne och alla tycker verkligen så olika så det är inte ens värt att ta upp som diskussion eller vad man ska säga men för alla som är som jag som gärna har en hals på täcket så är detta mitt största life hack.

Och för er som vill göra en copy paste så skulle jag säga att det lättaste sättet att få tag på din egen glansspray är att besöka Hööks, leta upp Cindy och spendera 199 kr. Du kommer bli nöjd och den kommer att räcka en relativt lång tid för som sagt jag kan mer eller mindre nästan lova dig att du bara kommer behöva använda den någon gång i veckan.

Och vill du ha en Oster borste så finns dom bland annat på granngården för 119 kr och den kommer du typ mer eller mindre inte behöva byta ut under en hel livstid, jag har fortfarande min första Oster kvar och då används den varje dag och har gjort sen den köptes in för ja kanske 15 år sen eller så.

Så här har ni ett av mina bästa vintertips helt enkelt!

En liten parantes att tillägga är ju även att Liten tappade nästan hela sin man förra året i samband med traumat med hoven så ramlade praktiskt taget manen och svansen av, vilket kan hända just i samband med trauman. Men som ni ser nu ett år senare tillsammans med kärlek av TIB så går det inte ens att skönja skulle jag vilja säga. Men det är ju såklart upp till er att avgöra.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s