Cirkusonsdag.

Blev full fart i stallet igår kväll med mig och mamma. Det tur att jag har alla runt omkring mig så man får det här hamsterhjulet att snurra. Så vi la i högsta växeln när vi kom precis innan 19 så mamma började med att longera Liten i pessoaselen i dryga 40 min medan jag gjorde i ordning Cindy och hann börja rida fram henne i ridhuset.

Liten skötte sig bra, frustade och såg fin ut så det blev bra jobb för henne. Så när hon var klar tog mamma in henne, tvättade ben, borstade, sprayade glansspray i man och svans, oljade hovar och gjorde henne klar för natten.

Sedan gjorde mamma i ordning Gullis medan jag red klart Cindy så han var redo sen för mig att bara byta häst och mamma tog då över och nattade Cindy med samma rutiner som Liten.

Både Cindy och Gullis fick faktiskt jobba på med lite små upphöjda galoppbommar som stod lite som en evighetsbana i lite av en form som en åtta kanske man skulle kunna säga och Cindy fick göra det lite mer än Gullis. Gullis har ju nämligen haft en ganska lång hoppvila om man nu kan kalla detta för hoppning men han var väldigt glad att få jobba på med lite annat än uteritter och trim.

Cindy är jag riktigt nöjd med hon kunde jobba på fint med lång hals och var väldigt avspänd så det var riktigt kul! Så pass avspänd att hon pillade ner två bommar i jobbet och det låter kanske lite konstigt att man är nöjd med att hästen river men för Cindys del gör det absolut ingenting. I hennes fall betyder det bara att hon börjar bli helt avspänd i markjobbet.

Så det blev en bra och mysig kväll i stallet där alla tre hästarna bjöd på bra jobb och det var himla skönt efter allt kontorsjobb med kvalitetstid i stallet.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s