När blev jag en tant?

Att en häst bockar och är yster det har väl alltid varit lite av livet när man rider ut. Pigga och levnadsglada hästar är ju verkligen något som ger en energi. Men … jag har efter idag officiellt blivit tant! Det känns hemskt att erkänna det! Men ja nej jag ser inget annat ord än det som passar bättre in på mig …

Idag hade vi en superhärlig lördag med heldag i stallet och strax efter lunch styrde jag, Cissi och Anndao ut på alla tre hästarna för en tur ute runt golfbanan.

Kan det bli mer härligt än att rida alla tre hästarna på samma gång kan man tycka? Och det ska jag svara er på! Ja det kan det!

Mjuka grusvägar i mitten av december

Anndao och Liten tog täten, jag och Cindy la oss i mitten och herr krakel spektakel med Cissi på ryggen gick sist. Gullis hade så jävla mycket myror i brallan att han eldade på så mycket bak att Cindy kändes som en fyrverkeripjäs för ett värde av dryga 25 000 kr.

Jag brukar som sagt tycka att det är lite mysigt när hästarna brallar lite lagom sådär när man är ute och galopperar på dom men ja nej idag kom vi lixom knappt ens till galoppen ….

När vi väl tog mod till oss och skulle försöka galoppera alla tre samtidigt, ja för Gullis hade ju galopperat och bockat redan innan ska vi tillägga, så lyckades vi nog med att kanske galoppera 6 språng alla gemensamt innan Gullis hade intagit gångarten bulleribock längst bak och därmed tänt på Cindys stubin … en tackar herr stabila 15 åriga, vi får väl ändå säga, läromästare…

Det fick lixom bli lite spiken i kistan och hästarna fick hålla tillgodo med en skritt och trav timme i skogen. När vi närmade oss hemåt valde Liten att visa upp ett riverdance nummer och då sköt Cindys stubin av så hon höll absolut på att bocka av mig i trav ….

Så ja själva tanken var ju god med en härlig december uteritt för alla hästarna men jag konstaterar bara även om det tar emot att jag 1. Är gammal. 2. Aldrig kommer rida Cindy någonsin ute utan förbygel. Eller hoppsadel för den delen.

Men hästarna var super glada även om dom nog kände sig lite snuvade på konfekten och nog gärna hade tagit ett var till runt golfbanan och då i en betydligt högre gångart.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s