Minst en räv bakom varje öra.

Igår fick jag bra hjälp av Emeli att rida markarbete på både Cindy och Liten och jag passade även på att avsluta dagen med att göra nästan samma övning på Gullis så det blev tre väldigt bra och nyttiga pass.

Hästarna är fortsatt ystra som bara den och SuperCindy har nu återgått till Svarta Faran och hon försökte absolut att tappa mig … den här tanken jag har haft om att jag eventuellt funderat på att klippa henne. Jag har släppt den tanken h e l t nu. Eller som Christin sa – hon har verkligen minst en räv bakom varje öra. Och man kan inte annat än hålla med om det.

Men när hon hade slutat med sina små jävulstyg så gjorde hon träningen rätt bra ändå. Klart man alltid önskar sig ännu mer men det är ju också därför man tränar. Vi hade för dagen två dogleg på ena långsidan med en liten kombination till en liten kombination och sedan ett litet räcke till ett litet räcke. Så dessa kunde man typ hoppa som en liten åtta. Och på andra långsidan hade vi en liten upphöjd bom, 6 meter, en liten oxer, 6 meter, liten upphöjd bom. Även kombinationerna var 6 meter i.

Så träningen blev lite precision, lite styrka och lite så våga rida i sin galopp men komma på ett till, få lite närmare avsprångspunkter och att hästarna skulle jobba lite genom kroppen.

Både Liten och Cindy är ju lite lika där, kan det bero på hon på ryggen säg … , antingen får jag ut galoppen liten och då får jag även ut avsprånget eller så har jag en typ icke existerande galopp och då kommer jag med lite tur intill. Så här har vi mycket att jobba på och även att få hästarna att jobba mer genom kroppen.

Liten var även hon rejält på hugget och bjöd till en början på väldigt mycket och diverse cirkuskonster innan hon till slut lugnade sig lite och kom till bra jobb. Vad mina hästar har ätit för lyckopiller och bockmedicin är lite oklart men att dom är taggade på livet är definitivt.

Men vi kan säga så här att det är bra att övningen kommer stå kvar i ridhuset för vi kommer nog behöva öva på egen hand även ikväll och säkert någon mer dag denna vecka om en säger. Och med lite tur kommer Emeli hinna stå med mig en dag till i veckan vilket kommer vara toppen! För till helgen väntar ju för mig vintersäsongens första Lasse-träning, och då kommer det helt klart vara skönt med ett uns av rastade hästar om en säger.

Gullis var även han taggad till tusen och tyckte att det var väldigt kul att få jobba på lite småhinder igen, han fick avstå oxern men göra de två doglegen på en liten ”evighets åtta”. Han var lite het för att vara helt perfekt men himla kul att få jobba på med en övning tre hästar efter varandra. Det är verkligen så nyttigt och jag känner mig verkligen priviligerad just nu att ha tre så fina hästar att rida och träna på.

Så i denna lite tråkiga tid med nyheten om tävlingsstoppet så känner jag mig ändå otroligt taggad på att i lugn och ro utveckla hästarna till deras bästa!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s