Samma spår.

Tre dagar. Samma övning. Jag har slitit på med hästarna nu sen måndagens träning och jobbat på på samma övning som vi ställde upp då. Eller jag har förenklat den lite och bara hoppat dogleg till dogleg. Och alltså inte just nu hoppat oxern längs långsidan.

Jag fick även i läxa att rida volter mellan hindren och lite så vilket jag också gjort. Och på Liten har jag även gjort detta och samtidigt tänkt på att hålla halsen ute. Får man hemläxor oavsett vilken tränare man får dom av så är det ju bra att öva på dom. För vad hade träning varit utan läxor?

Båda hästarna har faktiskt blivit jätte mycket lugnare och städade så det är väldigt skönt. Alltså båda som i Liten och Cindy. Gullis jobbade ju bommar i måndags men sedan har han fått gå tisdag utan bommar och vilat onsdag. Han har ju lite annat schema än brudarna just nu iallafall.

Och nej det är alltså inget fel med Gullis, det är bara att jag vill spara honom lite. Han blir trots allt 16 år vid årsskiftet vilket känns helt overkligt men så är det och med tanke på världsläget och allt så just nu känner jag att jag kan spara lite på hans hoppning nu och sedan öka på lite efter nyår och så igen.

Men brudarna får helt enkelt kämpa på med hemläxorna och jag tycker att dom är väldigt duktiga. Jag känner mig dock rätt svag i min position. Så det måste bli ett fokus område för mig 2021. Jag har ju tyvärr slarvar lite med min egen löpning och träning så det är ju lite av ett steg ett till en bättre position. En stark kropp är en bra kropp ni vet. Men det är ju tur att både jag och hästarna har saker att jobba på så att vi alla kan ta vara på tiden nu och bli bättre!

Men det har varit en super rolig inledning på veckan med en väldigt bra övning så sakta men säkert börjar vi känna oss redo för helgen där Liten tränar lördag och Cindy söndag på order från Lasse. Eller snarare jag rådfrågade honom hur och vilken/vilka jag skulle träna och han svarade. Såklart. Att ha tränare som man kan bolla med är lite av det viktigaste i livet. Jag frågar ändå rätt ofta mina tränare vilken av hästarna dom vill se så att vi hela tiden utvecklas åt rätt håll. Har man bara en häst är det ju enkelt men har man flera tycker jag att det är superviktigt att kunna ha en dialog så att man både tränar rätt häst vid rätt tillfälle och dessutom på rätt sak.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s