Årets sista träning.

Precis innan jul styrde vi äntligen till Lövhagen igen för att träna för Lasse. Som vi har längtat efter det! Både hästarna och jag kändes laddade til tusen. Jag kanske ett uns besviken på min kroppskontroll, jag känner mig emellanåt lite som en pöskorv. Ni vet inte 100% stabil i min kropp och lite väl flaxig med precis alla kroppsdelar som jag äger.

Men hästarna däremot! O J vad fina dom var! Liten fick följa med på lördagen och gå mycket markarbete, lite studs, lite så kunna vända, kunna rida lite fram och lite tillbaka.

Hon var mer än glad kan man känna, det var ju över ett år sedan hon var iväg på träning. Vi har ju hunnit rida för Stefan en gång hemma innan pandemin slog till igen. Men borta på träning har vi som sagt inte varit sen innan hon blev sjuk. Så det var verkligen super kul att få ha med sig henne igen.

Liten verkar också vara nöjd med att få vara en i gänget igen

Väldigt nöjd som sagt med henne och det var även Lasse, han tyckte faktiskt att båda hästarna såg ut att vara sitt bästa och att jag red mitt bästa vilket känns otroligt kul att höra. Jag tycker ju själv att jag har blivit bättre, det låter kanske lite som att jag är självgod. Men det är mer att det känns som om jag tagit min ridning ett snäpp högre med allas hjälp runt om mig såklart och då är det väldigt kul att även Lasse ser det som jag tycker att jag känner nu när vi inte setts på drygt 6 månader.

Söndagen var det sedan Cindys tur att följa med och jag var helt klart lite nervös då hon typ hela veckan innan varit rätt vass och absolut försökt att tappa mig några gånger på vägen så kändes det som om det kunde sluta hur som helst faktiskt men jävlar i havet vad fin hon var!

Hon var verkligen helt magisk och hoppade så bra! Det var en fröjd att sitta på hennes rygg och hon löste alla uppgifterna med lätthet.

Vi har verkligen haft två så bra träningsdagar och det känns som att vi absolut avslutade 2020 på topp och med en väldigt bra grund att stå på.

Hästarna har haft en lite lugnare vecka nu med lättare jobb och skrittmaskin mellan jul och nyår så nu är vi redo att kicka igång igen vilket jag verkligen ser fram emot.

Hemma har vi dessutom nu byggt upp öppen bana så det ska bli så kul och verkligen så lyxigt att kunna träningstävla hemma var och varannan dag. Även om vi såklart även ska rida serier och styrketräning och allt annat som hör till så är det verkligen få förunnat att få ha en ”tävlingsbana” på hemmaplan. Och vill någon av er också komma och hoppa öppen banan så är det bara att höra av sig, vi har öppet 7 dagar i veckan och den tid som passar dig för 200kr/häst.

Runsten har nu dessutom även bygget en allvädersbana med terränghinder som har premiär i veckan så det känns ju också helt galet kul att vi med lite tur kommer kunna träna terräng lika mycket som skåningarna kan vara vädret håller sig någorlunda.

Sen kommer ju Lasse dessutom tillbaka om 3 veckor och det är vi riktigt laddade inför. Så trots tråkiga omständigheter i världen har vi massa kul framför oss. Tjatigt kanske och alla säger det men kan inte upprepas nog. Passa verkligen på att utnyttja denna tid till att göra den till din bästa tid!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s