Julklappar

Jag och hästarna fick verkligen magiskt fina julklappar i år ❤️ vet inte vad vi har gjort för att förtjäna detta. Men med så här fina julklappar som vi har fått måste vi verkligen se till att leverera det här året och med allt som hör där till!

Cindy fick ett nytt terrängbett från Fagerbits. Jag har ett bett från Fager innan och är väldigt nöjd med det. Det är det bettet som Cindy och Liten har i dressyren. Det är av modellen Julia som just nu är min favorit mundel hos Fager. Haha hur jag nu kan utvärdera det när jag bara har ett bett från dom, men ni vet när man tittar på alla modeller så är det denna som faller mig bäst i smaken.

Så i julklapp fick Cindy ett Julia Sweet Iron Universal Baby Fulmer. Hon har ju blivit ett uns stark för mig, vilket jag egentligen älskar. Att hon går som tåget och kan själv är allt annat än en dålig egenskap. Men ibland behöver vi ha lite kortare galoppsprång och lite mer styrning nu när alla frågor vi ställs inför bara blir svårare och svårare. Så jag hoppas verkligen att detta ska passa oss perfekt!

Väldig skummig och nöjd efter premiären

Som Fager beskriver det här bettet – Julia är ett trevligt alternativ för hästar som lätt blir starka och mycket i handen men samtidigt är känsliga och behöver söka stöd.

Baby Fulmer skapar mer stabilitet och ramar in hästen för extra hjälp med stödet och styrningen.

Mundelen är designad att följa hästens naturliga utforming och ge mindre konstant tryck. Koppar rullen är högre än sidodelarna, vilket ger punkt-tryck mot tungan vid högre belastning. Detta hjälper dig att enklare och smidigare kunna plocka tillbaka och återgå till ett mjukare stöd fram till handen.

Julia har mycket smak i både kopparrullen och sötmalms täcket på sidodelarna vilket ger ett trevligt sug och ökad acceptans fram till bettet.

Med tygeln i den stora ringen fungerar Julia som ett Bauncher/tränsbett. Tygeln i nedersta ringen ger en gag och hävfunktion, denna kombination ger en mer flexibel och rörlig känsla än fasta sidostycken.

Lånad produktbild från Fager

Så det känns som att detta absolut kommer kunna bli bra! Och också väldigt bra att kunna variera vart man vill sätta tygeln. Så precis just nu får jag nog håll med Fager i deras beskrivning men det känns verkligen som ett universalt bett. Så nu bara längtar vi ju till att få komma ut på terrängbanorna igen!

Och apropå terrängbanorna så fick jag även en ny terrängklocka i julklapp ❤️ Min var ju både väldigt snabbt denna säsong, eller var det hästarna som var i fantastisk form 😉 och sedan så dog den ju till tävlingen i Gärds så jag fick rida med fina Stinas klocka. Men nu har jag som sagt fått en ny ❤️ så även om jag hoppas att hästarna ska va i minst lika bra kondition som säsongen som varit så hoppas jag att ryttarinnan på ryggen håller ner tempot ett uns med nya klockan så vi inte får fortkörningsböter under detta året 😉 Det kostade ju oss lite onödigt många placeringar 2020. Men som sagt att hästarna är pigga, avspända och i strålande form ska jag inte klaga på! Jag får helt enkelt bara våga vara lite kall och cantra med lite lugnt emellanåt 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s