När så lite gör så mycket.

Då har vi ridit årets första träning för Emeli och båda brudarna var riktigt fina men där Liten nog ändå strålade lite extra.

Cindy var ett uns Doris precis i början men det blir lite också att jag låter henne vara det eller vad jag ska säga. Hon har blivit så himla stadig och bra i sin form och halsen är längre men det blir lite att jag blir åkande häst nu istället för att jag rider henne. Jag behöver komma ner lite på min rumpa så hon kommer ner lite på sin rumpa. Få upp huvudet lite nu så det sitter ihop med bakbenen och sen få henne lite kvick, framförallt när jag samlar henne.

Jag har ganska lätt att växla upp nu men då blir hon lite väl lång och platt så när jag samlar upp henne är det lite mer att motorn slutar gå och att hon kryper lite bakom skänkeln än att hon blir lite ettrig och stampar till i sina bakben. Så det fick vi öva på, och jag får öva på att rida upp huvudet lite utan att fastna med lite hög hand som bara håller i.

Men hoppning är det ju absolut inget fel på så det är absolut hur kul som helst att rida henne!

Bara Gullis kvar att frisera nu

Liten är ju helt galet pigg och glad just nu så det bjuds på diverse extranummer på vägen mellan hindren och när vi började hoppa fram så tänkte nog både jag och Emeli att det bara skulle bli framhoppning den här träningen.

Vi har ju öppen bana uppe hemma nu som sagt så Cindy fick hoppa bana på sin träning och det fick faktiskt Liten sen också även om hon fick jobba ett uns mer på framhoppningen än Cindy.

När Liten blir het så har jag ett tag nu hamnat lite i baksätet på henne och då blir hon inte mindre het om en säger. Och ju hetare hon blir desto mer har jag närmat mig bakluckan. Så det är lite av ett negativt hamsterhjul. Så det här som jag ska avslöja nu är inget nytt under solen men jag fick helt enkelt lätta upp sitsen och stå på henne istället för att sitta ner. Och sedan plockade vi även av mig sporrarna.

Man kan säga att det var som att vända på en hand och Liten blev verkligen så fin! Så sjukt kul! Jag red ju henne med mycket lättare sits förr men efter hennes tid borta har jag ju haft två hästar som trivs bättre med lite djupare sits och då har det bara blivit av ren vana att jag är lite väl mycket rövridare och passagerare.

Enormt kul som sagt och Liten hoppade banan väldigt bra och blev väldigt mycket lättare att bromsa och ha ordning och reda på utan att klämma fast henne mellan mina skinkor.

Galet bra träning helt enkelt att inleda året med i tisdags så i onsdags övade jag direkt på det som hade kommit fram på träningen.

Cindy fick öva helt enkelt på att galoppera och göra tempoväxlingar och små volter mellan hinder, väldigt nyttigt för henne för trånga utrymmen är ju inte riktigt hennes melodi men sjukt nyttigt att kunna öva på att verkligen ha henne framme för skänkeln utan att behöva ha ett hinder.

För den som undrar är det trångt som tusan mellan hindren. Prefekt att öva små volter!

Och Liten fortsatte jag jobbet med att stå i lättsits, kunna jobba henne i lättsits och att variera sitsen utan att bli för påskjutande utan att komma ner med en lättare sits även i den djupa sitsen. Och nu så fort hon blev het så ställde jag mig upp och bromsade i lättsits istället för att sjunka ner på henne. Så typ lite tvärtom tänk helt enkelt men hon var fortsatt väldigt fin och det gav mycket bra resultat så väldigt nöjd med dom!

Gullis har inte tränat men han fick hoppa öppen bana i tisdags han också men dock hade han frusit lite i hagen så han var lite för styv i kroppen för att resultatet skulle bli det bästa så vi avslutade ganska kvickt, gick in och linimentade ryggen och sedan avslutade vi med solarium och vibration vilket Gullis var mycket mer nöjd med. Så på onsdagen trimmade vi och då kändes han redan mycket bättre efter tisdagens lilla treatment och ett tjockare täcke så det var skönt!

Så himla lyxigt att kunna unna hästarna lite extra treatment när dom behöver det ❤️

Så igår var det skrittdag för hela gänget och nu är vi laddade för helgen och första veckan på 2021 har absolut levererat!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s