Grishår och haul.

Har era hästar också börjat få grishår efter senaste klippningen? Mina har hållit sig rätt korthåriga ändå sen sista klippningen men börjar få lite smått grishår på diverse ställen och grishår är fasen både fult och opraktiskt.

Tycker att dom håren blir så himla hårda så trots att hästarna är väldigt glasiga och fina i pälsen så tenderar dom ett uns till att få skav av tyglarna. Ja eller asså nu är jag kanske lite väl petig men jag tycker mig kunna skönja att det med lite otur skulle kunna uppstå så det fick bli lite förebyggande shopping i veckan.

Så det blev en tripp till hööks där det köptes ludd till tyglarna, påfyllning av den bästa glanssprayen i världen, hästarnas favoritgodis alla kategorier, nämligen leoveties. Dom älskar verkligen alla smaker av dom. Sen blev det även morötter även om dom är från Willys, allt packat i en rosa (såklart) Hööks höpåse. Och icke med på bild ett par vinterridbyxor till mig. S Å H I M L A S K Ö N A ! Kan varmt rekommendera dom! Än har jag dock bara provat dom, jag tänkte att dom skulle få invigas på veckans träningar som är hela (minst) tre stycken!

Japp vi inleder veckan imorgon med träning för Pelle och avslutar sedan veckan med träning för Lasse. Och sen hoppas jag att vi ska få till en träning för Emeli också! Det hade verkligen varit magiskt kul!

Jag har även hunnit med att frisera Gullis och nu är även alla hästarna broddade, jag har ju legat lite lågt med det. Vi har haft väldigt bra hemma med ordentligt sandat och väldigt bra mark i hagarna så vi har klarat oss enda till nu men efter dagens rejäla snöfall såg jag mig för stunden besegrad så nu fick broddarna åka på.

I övrigt känns hästarna pigga och glada, på helgen försöker jag hinna med ”dubbel pass” på dom så att dom både skrittar på maskin samt rids. Jag tycker ju att det har gett väldigt bra effekt på hästarna rent konditionsmässigt även om det såklart inte tar bort galoppjobben eller ordentlig ridning så tycker jag absolut att maskinen är ett väldigt bra komplement i träningen. Dom dagar jag hinner med det på vardagarna så får som göra det också. Gå dubbel pass alltså. Så dom skrittar mellan 30-60 min helst 3-4 dagar i veckan.

Helgen har det varit markjobb med mycket tempoväxlingar och fortsatt jobb med galopp på volt mellan hinder för hästarna. Och för er som sett nya Peder dokumentären vet att han säger till Steffi att hon ska öva på att rida nära stöden och det gör vi sannerligen även om vi kanske just nu iallafall har lite olika syfte med det 😉

Annars har det varit en mysig helg med stalljobb och fix, hunnit med att tvätta lite och ni som känner mig vet att det har putsats och så också. För det finns ju inget bättre än att komma på måndagen och allt i sadelkammaren är putsat! Vi är helt klart redo för vecka 2 av 2021!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s