Snöig start på 2021

Igår var det dags för årets första dressyrträning, jag hade laddat upp med att titta igenom hela tävlingsterminen och lagt en prel plan med tävlingar och mål för året så kände mig riktigt laddad för kvällen.

Men man kan säga som så att snön verkligen valde att vräka ner non stop! Och trots att Kevin gjorde en hjälteinsats och körde hur mycket snö som helst och det var verkligen spotless när jag åkte hem från stallet sen på kvällen med plogning och sandning så valde vi att ställa in träningen på grund av den rådande väderleken och det var nog ändå väldigt smart även om det såklart var tråkigt. Men hellre att alla sitter säkert än att det skulle hända något och det var verkligen halt ”på de vanliga vägarna” när jag körde till stallet och det är ju verkligen inte värt att det händer något ”för en världslig träning”.

Men man för ju vända det till något positivt och det måste ju då vara någon som är väldigt rädd för oss och hur bra vi har blivit med tanke på hur mycket snö den här någon bad gud om så vi var tvungna att ställa in träningen 😉

Men jag trimmade såklart på egen hand och Gullis och Liten kändes väldigt bra! Gullis var först ut och han fick jogg-trimma på kandar. Han har ju som ni många vet inte varit 100% bekväm med kandaret. Eller kanske är det jag som inte är 100% nöjd med min känsla så kan det absolut vara! Och då kan man ju tycka – skit i att rida på det då! Och ja det kan man ju göra men det kan ju heller inte vara helt omöjligt utan det måste ju bara handla om att jag måste bli bättre på att rida för att känslan ska bli bättre.

Men igår är jag riktigt nöjd och även Gullis kändes riktigt nöjd. Skummade fint i munnen och la sig inte alls lika mycket handen som han har gjort innan när jag har haft kandaret. Utan han kändes lätt i fram och bar sig själv. Så sakta men säkert kanske vi börjar bli ett uns bättre och starkare i allt vi gör.

Liten var s u p e r pigg för dagen så där var det helt klart lite svårare. När hon blir pigg vill hon ju gärna bocka in näsan lite, och när jag försöker rida ut hals och näsa så lägger hon i räcerväxeln. Och bromsar jag då så bockar hon lätt in näsan. Så ja det är ett lite klurigt hamsterhjul att reda ut.

Men red ungefär en miljon övergångar längs fyrkantspåret och hon blev bättre och bättre såklart så det vi slutade absolut bättre än vi började men det går inte att sticka under stolen med att hon är svår när hon är het.

Och jag måste jobba väldigt mycket med min sits även här för det blir ju precis samma som i hoppsadeln att hon sätter mig lite i baksätet så även i dressyrsadeln måste jag placera mig i framsätet så vi mer kör tillsammans än att jag sitter i baksätet med en betongröv på gasen och Liten styr. Men blev riktigt nöjd med traven till slut och det känns som att vi har en bra grund att fortsätta jobba idag.

Cindy fick en dag helvila, det vill säga enbart hage och kärlek. Så idag blir en spännande dag för i hennes läskiga hörn har det nu kommit in en sandhög istället för hennes läskiga galoppbommar så ni förstår ju själva. Finns helt klart risk för att vårat 20*64 ridhus snarare kommer vara 20*40 innan hon anser att sandhögen inte kommer bita henne i benen 😉

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s