Mys fredag.

Blev en så mysig och pillig fredagkväll i stallet, kom strax innan 18 och hade bara en häst att rida innan kvällsfodringen så då hann man med lite annat mys och pill.

Brudarna har haft en jätte bra vecka med jobb och dom var ju som sagt super på Lasse-träningen förra helgen men när jag red för Emeli i torsdags så kände man på båda två att dom var lite lite trötta kroppsligt. Dom var verkligen inte dåliga men vi jobbar ju på massa saker just nu och förändrar för att bli bättre så Cindy galopperar mycket bättre men det gör att hon blir lite tröttare lite fortare när hon både ska galoppera annorlunda och nu hoppar hon även mycket mer genom kroppen så det tar också på henne just nu innan det är befäst.

Samma med Liten, henne jobbar vi mycket med att hon ska använda sin kropp i hoppningen och nu kommer hon både upp väldigt bra i luften och öppnar upp bättre genom bak. Och samtidigt jobbar jag hela tiden på att hon ska bära sig i en bättre grundform så då känner man det i kroppen helt enkelt på dom ibland. Cindy blir lite markgående och Liten blir lite som en radiostyrd bil. Så båda dom fick faktiskt bara skritta och återhämta sig så då hade jag bara Gullis på ridlistan helt enkelt.

Och ja mina hästar får absolut vila helt också men jag tycker att det är skönt för dom att komma ut och skritta när dom just kroppsligt känts lite trötta så att dom får gå ur sig lite slagg och inte stå inne och lagra på det.

Längre hals och lättare sits. Vårt vardagsjobb.

Men Gullis då. Han fick trimma en timme på kandaret och han blandade och gav lite men när han gav så var han riktigt bra! Gjorde några riktigt bra byten, han har mycket bättre balans och styrka nu och inte bara häver sig på framåt och blir stark utan orkar komma in, byta och komma ut i samma takt, form och tempo på ett mycket bättre sätt nu.

Övar mycket övergångar och tempoväxlingar med just en känsla att han inte ska hamna i framvikt när vi gör det utan att han faktiskt ska hålla kvar balansen och bära sig. Och just nu när jag ökar så försöker jag tänka kanske lite tvärtom mot vad en del andra övar men jag försöker få honom mer uppåt än framåt eller vad jag ska säga. Just för att få lite känslan av att han hamnar i bättre uppförsbacke och lite så känslan av att inte nudda mark.

Han var som sagt lite ojämn i jobbet man vissa saker var däremot riktigt bra och han avslutade med en väldigt bra trav på slutet där han kändes lätt i fronten, vann bra med mark men hade inte en pony trott. Alltså man vinner ju inte mycket mark med en pony trott man vinner bara snabb mark om man har otur. Men här travade han på fint fram och var inte stressad. Gullis är ju en sjukt känslig häst det kan man kanske inte tro men man måste verkligen rida honom med fina hjälper och sits annars bära det av i den minsta och snabbaste trav ni någonsin varit med honom. Så det är absolut en svår balansgång att hålla honom positivt anspänd så att han utnyttjar sina gångarter ordentligt.

Men jag är nöjd med hans utveckling och det är ju bara att traggla på så att säga, vara målinriktad och fokuserad i sin träning och jobba på sina svagheter så att de till slut blir ens styrkor.

Rena hästar. Finns det något bättre?

Efter passet som för övrigt var svettigt sa Gullis så passade vi faktiskt på att vårbada lite. Så himla skönt! Hur mycket har man inte längtat efter att få bada hästarna? Eller är det bara jag? När det är som kallast försöker jag undvika att bada dom även om vi har varmstall men nu när det bjöds på plusgrader så kände jag att det var dags att ge Gullis lite extra kärlek. Så härligt!

Passade sen även på att putsa två av sadlarna ordentligt, mina stövlar och kandaret såklart. Huvudlag och bröstor putsar jag alltid efter användning men stövlar och sadlar putsas inte lika ofta. Stövlarna dock oftare än sadlarna. Stövlarna blir iallafall några gånger i veckan. Sen putsade jag även av mina short chaps och lite så. Och hann med en tvättmaskin där dressyrgjorden, dressyrpadden, schabrak och ländtäcke fick bra rent.

Ännu ett av mina lifehacks. Värm smörjtvålen 30 sekunder i micron. Dock inte varje dag såklart!

Så himla skönt att ha lite extra tid och hinna med just lite extra vård av hästar och utrustning. Klart att jag absolut gärna hade lagt en eller två timmar till i sadeln. Jag älskar att rida och träna. Men jag tror att det är super viktigt att också vara lyhörd, nu kändes brudarna lite lite matta, ja nej hur mycket jag och mitt ego då än vill rida o h hur mycket jag än vill öva på så måste det stå åt sidan så hästarna får återhämta sig och sedan komma tillbaka och kännas starkare och bättre än någonsin.

Och då passar det ju ändå perfekt att jag gillar att pilla, fixa och pyssla för då blir man aldrig sysslolös även om man inte fyller sin tid med ridning. och hur härligt är det inte med skinande utrustning? Eller rena grejer över lag. Dessutom så tror jag någonstans där inne att man rider lite lite bättre om man ser hel och ren ut. Och dessutom så håller ju ens utrustning längre om man tar hand om den och ger den kärlek ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s