Sluta luras vädret.

Vädret spelar en ändå ett spratt det får man väl ändå säga även om ni alla kommer säga – svensk vinter. Ja jag vet! Men jag gillar ändå plusgrader, sol och mjuka grusvägar så mycket bättre än 10-15 cm snö …

Men jag och Anndao hann iallafall ut på en tur i lördags och red lite i backarna runt gården. Liten hade en av sina bästa dagar i livet och visade upp alla sina konster medan Gullis var lite mer måttligt imponerad. Än mindre imponerad när Liten körde krakel spektakel bredvid honom …

Men det var riktigt härligt att komma ut lite även om jag själv tycker väldigt mycket om vårt ridhus så går det ju inte att komma ifrån att varierad träning är den bästa träningen hur klyschigt det än låter. Och när vädret visar sig från sina bättre sidor så finns det ju inget härligare än att komma ut och ge hästarna ordentliga galoppjobb i skog och mark. Även om vi just i lördags faktiskt enbart höll oss till skritt och trav.

Men redan på söndagen var det ju minusgrader igen och i måndags vräkte snön ner … så osugen på just det även om det fortfarande bara är januari men ändå. Är så sugen på terrängträning och galoppjobb nu så det finns inte.

Cindy fick inte komma ut på tur i helgen utan hon får fortfarande hålla sig lite i ridhuset, hon är ju inte helt stabil när det kommer till uteritter och absolut då bör man öva på det, det håller jag med om men jag tycker att det är lite väl dumdristigt när det fortfarande är rätt isigt på sina ställen för jag vill verkligen inte riskera att hon skadar sig även om det kan hända när som hur som så kan man iallafall försöka undvika att göra en westernspinn på en isfläck.

Men nu har det ju kommit ett helt lass med snö och även blivit väldigt mycket kallare igen så vem vet nu blir underlaget kanske lite ”bättre” för uteritter även på vildvittror.

Men med lite tur kommer det även att gå att rida lite på vår ridbana också i snön men det återstår att se. Hur som haver, tro mig! Jag längtar så efter att få komma ut och galoppjobba alla mina hästar. Och även om jag absolut uppskattar en snögalopp så har jag hellre mjuka grusvägar helt klart. För det är ju trots allt så att vi nu för tiden har alldeles för dåliga vintrar för att man faktiskt ska kunna rida ordentligt i skog och mark.

Och jag längtar så efter att få prova runstens nya allvädersbana också. Ska bli galet spännande och jag hoppas helt klart att det ska ge oss ett uns av förutsättningarna för att komma ikapp skåningarna lite även om jag i min plan i år har att jag ska åka ner lite mer till Skåne för att jag faktiskt ska kunna vara med och vara lite slagkraftig mot resten av det bra gänget vi har i Sverige idag.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s