Bara 6 månader kvar

Då har vi redan avverkat en månad av 2021. Det innebär nu att det bara är 6 månader kvar till årets stora milstolpe för oss. Eller vår planerade milstolpe. Sen kan ju allt hända på vägen såklart! Men mål måste man ha oavsett om dom är stora eller små. Det är ju trots allt dom små målen som till slut tar oss till dom stora målen.

6 månader kan ju kännas som super lång tid men jag tycker att den här första månaden på 2021 har gått galet fort! Så det gäller absolut att ha en bra plan för att kunna använda tiden maximalt och ha en hög kvalité på sin vardagsridning och vardagsträning.

Januaris sista vecka så har hästarna fått gå blandat jobb med årets första dressyrträning för Pelle vilket var sjukt kul! Liten var den som fick vara först ut i att trimmas och hon gjorde det väldigt bra även om hon var galet het och på hugget. Men så kul att vara igång!

Vi har även jobbat mycket markarbete med galoppbommar som vi fått i läxa av Emeli från senaste träningen. Framförallt för Cindy men även Liten har fått göra lite av det jobbet. Cindy har varit väldigt mycket Doris i veckan men det har ju även blivit ett uns kallare så det kan absolut bidra till hennes lite förvirrade alterego.

Har även passat på att hoppa öppen bana på alla hästarna på lite låg nivå men mest bara för att öva på rytm och jämnhet. Hoppa högt kan vi göra sen just nu gäller det att vara grymma på lite lagom höjd så vi sen bara kan ta med ridningen och rida större sen.

Jag har som sagt lagt om ridningen lite på Liten framförallt så det är ju något som måste befästas hos mig och sen jobbar jag med detaljer på alla hästarna som jag gärna vill få på plats och då behöver jag inte fokusera på att jag eventuellt skulle tycka att något hinder är högt eller så utan på faktiskt dom saker jag har att jobba på med mig själv och min egen ridning så att det blir befäst först så lägger vi på byggstenar efterhand.

Sen har hästarna även kommit ut lite i snön vilket såklart är härligt! Är snön perfekt att rida i så är det ju härligt med snö det tycker ju även en fryslort som jag. Sen måste man ju vara lite försiktig att rida i snö tycker iallafall jag. Man har ju sett hur hur många som helst varit ute och galopperat i snön i helgen och det är ju som sagt galet härligt men det är ju viktigt att komma ihåg att det är en annan typ av träning för hästarna så mina har faktiskt än så länge bara fått skritta och trava i snön, både för att underlaget inte varit helt perfekt under snön men även för att vara lite försiktig med att vänja in dom.

Så med härligt och bra jobb avslutar vi helt enkelt januari och går nu in i februari vilket ska bli galet kul! Känner att jag kanske är ett uns positiv men jag gillar verkligen mina hästar, att hänga i stallet, är så sugen på att bli ännu bättre på att rida och att utveckla mina hästar till deras bästa. Och jag har ett grymt team bakom mig som jag är så galet tacksam för och som hjälper mig att utvecklas så att både jag och mina hästar kan bli vårt bästa och nå våra mål.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s