Bra träningsvecka.

Tyvärr hör man ju från allt för många att dom tappar motivationen nu när de inte vet vad de ska träna inför. Bli bättre tänker jag, men jag kan ju ha fel? Och jag såg även en annons här om dagen från en hästbutik med uspen – Inga tävlingar just nu! Passa på att ladda för dagen och lägg pengarna på utrustningen nu när du sparar in lite pengar på tävlingskostnader och resor

Då blir jag ändå väldigt mörkrädd! Det är ju det största skämtet jag sett! Om det är något dom där pengarna ska gå till så är det väl träning?! Ändå roligt att man benämner det som sparar pengar, dom har helt missat att från den dagen man köpte häst började man sakta gå på stigen mot konkursen. Och man behöver framförallt inte en kavaj och ridbyxor med deras logga på för 6000 spänn. 6000 är för övrigt relativt många tävlingar för en glad amatör som dom flesta av oss är. För att inte tala om träningar det är väl en sisådär allt mellan 8-20 st lite beroende på vad dom kostar såklart men oavsett så kommer man rätt långt på det!

Så för mig blev det inte en kavaj utan jag har istället blivit drillad av både Pelle och Stefan i veckan vilket har varit jätte kul! Och hästarna har varit väldigt fina!

Liten började veckan med att vara så hot att jag fick börja ned att ta mig av när jag red fram inför Pelle för att både överleva och sadla om efter att Liten krupit ur så väl sitt eget skinn och utrustningen… men efter lite korrigeringar av sadling och dyl så slutade hon att vilja skjuta rygg och levererade istället en magisk träning. Hon har ju börjat hitta sin second trott nu såhär vid 11 års ålder så det är jätte kul!

Cindy var även hon en stjärna och kämpade på som tusan. Vi jobbade mycket galopp och började till och med om än väldigt smått och med lite god vilja och fantasi att komma ner mot väldigt stora arbetspiruetter. Alltså vi pratar verkligen inte Grand prix nu utan vi pratar om att jobba på hennes bärighet och få henne lite mer i uppförsbacke och att sitta lite mer. Som Pelle sa – hon har ju lite korta framben och det kommer hon ju alltid att ha.

Så nu ligger jobbet på att få frambenen lite längre med hjälp av att vinkla bakbenen lite mer. Men hon kämpade verkligen på i måndags så det var jätte kul! Känns absolut som hon kommit upp ett snäpp i formen och orkar bära ännu lite mer vilket ska bli kul att se vad domarna tycker denna säsong om henne. Förra säsongen var ju ett uns av overklig med över 70% i nästan varje start så vi har ju helt klart ett svårt record att slå!

I onsdags var det sen dags för båda brudarna igen och denna gång för Stefan. Han frågade – har hon tjuvtränat? Det tar jag helt klart som en komplimang! Även om jag absolut även denna saker hade massor att träna på så var båda hästarna väldigt mycket bättre än sist så det var jätte kul!

Vi jobbar fortfarande på att hålla stor rund galopp och komma ut ur svängarna. Fick jobba en del på vägarna och just nyttja att i vissa fall inte komma för djupt i svängarna utan komma lite mer på innerbåge in i linjerna för att få med galoppen lite mer. Och öva mycket på att svänga för ytter tygel och visa vägen för inner.

Liten blir fortfarande lite studsig och jag blir för hård i min ytterhand så där har vi båda att jobba på. Hon lite på acceptansen av min hand och jag lite på finmotoriken att kunna rida med en stadig ytterhand utan att bli hård eller stum.

Jobbet på att sitta mer still i sadeln fortsätter det med, jag vill så väldigt gärna fortfarande lyfta hästarna lite över hinderna och hjälpa dom. Jag har lixom två hästar som hoppar ganska väl – dom behöver ingen hjälp! Mem det är lite svårt för hjärnan att vänja sig in med. Det blir ju snarare att jag stör dom och att dom med lite otur kan tucha en bakbom om jag sitter där uppe och fågeldansar. Svårt också ibland i alla fall för min hjärna att vara mjuk i handen när man lägger allt fokus på att den ska vara still så blir det ibland att jag då blir för stum i handen för då glömmer jag att vara följsam. Det kanske bara är min hjärna som har det problemet att man just fokuserar så hårt på något att man glömmer något annat? Men det är i alla fall det jag som ryttare jobbar väldigt mycket med just nu.

Men det var verkligen en super kul träning och hästarna känns verkligen så himla fina just nu! Även Gullis känns jätte fin även om han inte fått glänsa så mycket i det här inlägget men han gick också för Pelle i måndags fast med Anndao på ryggen och han fick beröm. Jag trimmade på kandar i går och jag får verkligen bara bättre och bättre känsla på det. Ni som följt oss länge vet ju att det inte varit hans favorit att gå på kandar, eller känslan har i alla fall inte varit lysande fram till. Men nu är han väldigt fin och känns väldigt mycket mer bärig så det är jätte kul!

Så jag och hästarna kämpar helt enkelt på och jag tycker ändå att vi alla fyra tar oss sakta men säkert framåt och blir ett uns bättre hela tiden så det är jätte kul! Hur många gånger kan man skriva jätte kul i ett inlägg? Men tänk vad tråkigt det hade varit om man inte hade tyckt att det här var jätte kul!

Det vi längtar efter nu är dock verkligen att få komma ut på terrängbanorna igen. Det spritter verkligen i hela kroppen och jag i alla fall känner mig sjukt taggad. Synd bara att alla marker här upp är lite för blöta fortfarande men något att glädja sig åt under tiden är att vi nu harvat ridbanan och den är ridbar för våren 😍 samt att jag hela veckan bara haft tröja och väst på mig i stallet! Det om något är väl två väldigt säkra vårtecken!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s