Svårslaget.

Den som klagar på sol, mjuka grusvägar och galoppjobb ute ska ha någon form av straff det är en sak som är säker. Att den sen är lite väl mjuk i marken när det kommer till gräsytor är ju på ett sätt tråkigt för det betyder att det är väldigt svårt att hoppa terräng här uppe, det som är fördelen med lite mjuka gräsmattor är att vi har hela golfbanan för oss själva. Och det är allt annat än tråkigt.

Så alla hästarna har fått komma ut och gå backintervaller i vår galoppbacke vilket uppskattades av alla skulle jag säga. Och tro det eller ej men den som bockade mest var faktiskt Gullis … Men som alla vet – Lycklig häst! Lycklig ryttare!

Alla fick gå varsitt mer eller mindre copy paste pass där alla fick gå 8 vändor upp för backen och alla hästarna kändes väldigt fräscha och fina. Dom kändes ett uns lika i sitt flås också alla stod på bra till vända 6 och sedan hade udden gått ur lite till vända 7 och 8.

Gullis var faktiskt den som nog låg på mest dom första vändorna, Liten var ju super pigg såklart, hon blir ju lite som en motorcykel och slickar så väl marken som kurvorna när hon tar sig fram. Cindy var faktiskt inte så mycket Doris som hon kan vara när vi kommer ut i skogen så hon höll god fart redan från vända två i backen. Vända ett är ju alltid lite av en flaxig färd upp för berget.

Men som sagt riktigt bra pass för hästarna och planen är absolut att dom snart ska få komma dit igen och gå ännu ett pass i backen. Tycker den är väldigt bra att träna i och förra säsongen kändes hästarna väldigt starka och redo så jag hoppas helt klart att backen ska göra sitt även i år. Jag har ju dessutom hittat en till backe men som dock kräver en något längre utflykt men planen är 100% att hästarna ska få åka ut på ett litet äventyr och även träna i den backen några gånger emellanåt.

Så härligt med ännu lite mer vårkänslor, sol och värme. Glada, pigga hästar och roliga ridpass. Dock verkar vädret se ut att vända lite? Men jag hoppas att det ångrar sig och behåller våren!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s