Härliga påsk.

Så mysiga lediga dagar vi har haft, hästarna har tränat på och jag har blivit drillad av så väl Stefan som Rebecca och Pelle. Det vill jag ändå kalla lyx! Vädret har verkligen gjort så att ingen har misstagit sig utan nu är det april. Men vi har trots det hunnit med att galoppera oss svettiga ute, hängt lite utan täcke och njutit av ljusa kvällar.

Hästarna känns verkligen super och har verkligen gjort så himla fina träningar. Både Liten och Cindy fick hoppa ett uns större i torsdags och även om det är mycket annat som känns svårt och som vi måste öva på. Framförallt att komma fram till hinderna på bästa sätt genom yttertygeln så känns själva hoppningen väldigt enkel. Hästarna kommer starkt av backen och hoppar väl så det är väldigt kul!

Långfredagen fick sen äntligen spenderas med Rebecca! Det var verkligen inte igår! Men det var verkligen härligt att få träffas igen, se vart mitt vinterbona hade tagit mig och sedan få en påminnelse på vad jag har att öva på i min vardag.

Det blev mycket jobb med den förvända galoppen och jag tror att Cindy ett tag inte har längtat lika mycket efter Rebecca som jag om en säger. Men det blev enorm skillnad och hon blev riktigt fin, kom igång med sina bakben och blev jämnare in i handen. För trots att Cindy är så liten kan hon få så himla långa bakben och då inte på ett positivt sätt utan då hänger dom lite bakom och sitter inte under. Vilket är ett jobb jag alltid måste tänka på med henne även i hoppningen för att hon inte ska bli för lång i kroppen. Så det var verkligen ett himla nyttigt pass och super kul som sagt att få hänga med Rebecca igen!

Gullis har fått komma ut och både gå ett långt galoppjobb vilket han gjorde väldigt bra och följde upp med ett super pass på kandaret. Känner mig lite tjatig i det men som sagt han är så mycket bättre i kontakten på det nu. Han känns stark i kroppen och det är riktigt roligt att trimma på honom.

Och apropå trim så avslutade vi påsken med Pelle-träning på annandagen. Anndao fick trimma på Gullis och dom skötte sig väldigt bra.

Liten kom in i ridhuset och började ännu en gång med att vara lite sugen på att kliva ur sitt skinn, sprang och skakade på huvudet i galoppen och var G L Ö D H E T !

Men! Jävlar i havet vilken träning hon bjöd på när man bara hade lyckats kanalisera energin lite i rätt fack. Hon är så jävla ball just nu och har hittat en ny växel i traven och känns bara så himla rolig! Att jag som sitter på sen känner mig som en tant och på riktigt var nära att fråga – när får man vila? För att om det var jobbigt att sitta på henne i traven innan, vilket det var! Så är det allt annat än lätt nu. Jag får på riktigt träningsvärk av hennes nya jag. Och då tycker jag ändå att jag rider ganska mycket och har ridit ganska mycket. Men icke. Jag är alldeles för otränad för min nya häst.

Men som sagt jag och hästarna har verkligen haft en håll käften påsk rent träningsmässigt. Super nöjd med dom och dom känns så fina!

Jag har fått bra hemläxor av alla som jag tänker på varje dag och jag börjar sakta men säkert känna mig redo för säsongen även om jag verkligen nu längtar efter terrängen!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s