Lite bra. Lite tappat fokus. Lite brist på mod.

Vi var ju iväg till Enköping och tävlade för dryga veckan sen, det blev en mysig ensam turné med bara mig och Liten då Cindy som sagt fick stanna hemma och kurera fötterna.

Trots att Liten bara gjort två starter tidigare i år så kunde hon hålla sig riktigt bra i skinnet i dressyren även denna start, det har ju tagit ett tag förut innan hon tycker att det är lagom kul att tävla. För när hon tycker att det är för kul att tävla så känner ju ingen igen programmet …

Men jag har också lagt om lite i framridningen för att inte elda på henne. Allt som ingår i programmet kan hon ju sen innan och det är saker vi får öva på när vi är hemma. När vi väl är ute och ska visa upp oss handlar det enbart om att rida henne till lösgjordhet och avspändhet och inget annat. Utan bara fokus på att hon är på min yttertygel och att jag kan ha benen om hennes mage utan att hon exploderar. Och nu när jag gick in på banan, det var start inifrån, så skrittade jag faktiskt bara tills jag fick startsignal. Skritten är ju hennes svåraste, hon blir så sjukt het och laddad så det finns ju gånger hon inte visar någon skritt alls nästan och detta visar hon absolut hemma ibland också så att det går att träna på men framförallt kommer det fram på när man kommer innanför staketen och hon känner att det är skarpt läge. Så uppladdningen denna gång och även på Strömsholm var att jag skrittade inne på banan och just övade på att kunna korta och länga tygeln utan att det behöver komma en atombombs reaktion när man gör det.

Och det blir faktiskt bättre och bättre, tro det eller ej men övning ger färdighet. Och den här gången fick vi till och med 7,5 på den fria skritten. Det tror jag aldrig har hänt i Litens historia om en säger. Och jag måste ju även tacka Rebecca för att hon på träning står ut med att sitta och titta på när vi skrittar runt och hon ber mig att länga och korta tygeln om vartannat för att till slut sakta men hyfsat säkert komma till mer och mer avspändhet och avdramatiserat i förväntningarna hos Liten i vad ska vi göra nu momentet.

Så det blev 68,63% denna gång vilket jag är väldigt nöjd med att ännu en start kunna hålla oss lite i närheten av 70 strecket för det är ju där och helst en bit över som man måste vara för att vara med i matchen sen på sluttampen. Och ska man vara lite hård mot sig själv så står ju poängen 7 för ganska bra så att göra ett program ganska bra alltså 70% ska ju inte vara så svårt.

Liten följde sedan upp med en väldigt fin hoppning som jag är väldigt nöjd med. Hon kändes väldigt ridbar, hoppade väl och var bara sådär super fin som bara hon kan vara. Tyvärr föll en bom då hon landade lite lite kort på en oxer men i övrigt så fin!

Terrängen blev sen lite blandad kompott även om det mesta var väldigt väldigt bra så är det fortfarande några bitar kvar innan allt är på plats. Jag vill ändå säga att jag började terrängen med ett litet rookie misstag då det var två som gick banan och som hamnade i vägen för oss och inte flyttade på sig utan valde istället att springa framför mig och Liten vilket ledde till att både hon och jag tappade fokus så jag tror att både hon och jag tittade mer på dom än fokuserade på vår uppgift. Och jag fick ju även sitta och bromsa lite för att inte rida över personerna i fråga så förberedelsen till hindret blev helt enkelt obefintlig så vi fick helt enkelt ett tidigt stopp på hinder nr 4. Klart att det känns lite surt men jag kan ju också känna att jag har gjort det här så många gånger att jag borde haft ett filter och kunnat rida oavsett. Att Liten tittar på två springande människor kan man absolut förstå än mer när även ryttarinnan i fråga göra det också för då signalerar jag ju om inte annat att det är det hon ska titta och fokusera på i stället för att vara mitt uppe i en terrängritt.

Vi gjorde om och gjorde rätt och sedan gjorde hon väldigt mycket väldigt bra och det mesta kändes väldigt lätt banan runt. Hon är extremt klar på smalhinder och vet alltid vart hon ska och hon hoppade de öppna dikena väldigt avspänt och väl.

Tyvärr fick med oss ett stopp till på kanten ut i vattnet och det är där man fortfarande känner att vi har lite jobb kvar innan det sitter helt på tävling. Det är ju på vatten vi har tittat en extra gång på tävlingarna i år och det är det vi jobbar väldigt mycket med men alla tävlingarna vi ridit i år har haft 2-4 vattenhinder vilket har varit helt perfekt för oss att utsattas för och öva på.

Vi gjorde bara om vattnet och då gjorde hon det väldigt avspänt och lätt så det är såklart att det känns lite surt att få dom här skit stoppen när det känns så himla nära att alla pusselbitar är på plats. Men det som känns väldigt bra är att hon nu löser frågorna avspänt efter att hon har tittat. Förr kunde jag känna lite av en känsla att man kunde eventuellt få henne att göra något som hon tyckte var läskigt eller oklart men då gjorde hon det spänt och med vägledning av ganska stark ridning. Nu gör hon det för att hon förstår frågan och kan själv. Vilket i alla fall jag tycker är en enorm skillnad i utvecklingen.

Så absolut ett riktigt jävla bottennapp på sista raden och alla som någon gång läst ekonomi vet ju att det är sista raden som räknas. Men marginalerna uppåt ökar och det känns toppen och sedan får vi helt enkelt se till att skära ner på de externa kostnaderna lite längre ner i resultaträkningen så att sista raden också hamnar på en tillfredsställande nivå. Men som sagt hon bjuder på extremt fin känsla så det känns som lite mer övning i skarpt läge så hoppas jag att vi är där!

Så nästa start blir hemma på Åby där planen är att vi ska göra ännu en 2* start om inget annat ändras på vägen. Och då hoppas jag att även Cindy är med till start!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s