Anna

image

Anna är född den 29 april 1986 och började rida redan som 4åring. Till en början var det shetlandsponnyn Pelle som fick vara hennes trotjänare och han har bjudit på många åkturer i både positiv och negativ bemärkelse…

Vid femårsålder började Anna tillsammans med systrarna Anna & Linda Nordgren rida på shettlandsponnyerna ute på Kvarntäppan, där fick de lära sig den hårda vägen när de red på allt från hingstar till ston, snälla till busiga, stora till små. Säga vad man vill men bättre ”läromästare” än shettisar finns nog inte!

När Anna fyllde 6 år började hon rida på Botkyrka Ridsällskap och BRS har sedan präglat en stor del av Annas hästliv. Anna red och tävlade ridskolans hästar fram till 19 års ålder. Några minnesvärda personer är bland annat, Myggan Pettersson, Elisabeth Braun Ramnitz, Eva Franzén, Anne Persson och Anetth Grundblad. Det är de människorna som hjälp Anna till framgång under ridskoletiden! Några minnesvärda ponnyer är bland annat Amadeus, Dante och Sebastian som Anna fick äran att träna och tävla på och tillsammans tog placeringar upp till LB-dressyr.

Innan Anna fick den egna hästen Elmiro vid 18års ålder har hon haft förmånen att få rida och tävla ponnyer och hästar åt bland annat familjerna Johansson och Holm.
Helena Johanssons ponny Tyson red Anna och tävlade upp till LB-dressyr och LC-hoppning. Åt familjen Holm har hon ridit flertalet ponnyer och hästar, där ponnyerna Prins Robin och Tintin har gett starkast intryck! Med Tintin red Anna upp till LA-dressyr och LB+5-hoppning.

Som sagt fick Anna den egna hästen Elmiro i Juni 2004. Tillsammans med honom har det varit en massa blod, svett och tårar men även otroligt lärorika år! Tillsammans har de tävlat upp till CNC1*-fälttävlan, 125-hoppning samt MsvB-dressyr.

Den andra juli 2007 köpte Anna sin andra egna häst, nämligen Francis Rivis. Han kom som senskadad 5åring hem till det lilla stallet i Rönninge och fick vila i drygt 9månader, därefter började en långsam utbildning av honom. Anna och Frans placerade sig upp till LA:3 dressyr, startade upp till 120-hoppning, med placeringar upp till 110 och placerad i 100-fälttävlan, samt startat CNC1*-klass.

Den 10 augusti 2008 var det dags igen! Annas tredje häst kom hem till stallet! En något överansträng treåring vid namn Lillbullen hade nu flyttat in i stallet. Bullen fick några månader av lugn och ro innan det var dags att börja träna inför 2009års stora mål, nämligen 4års championatet i fälttävlan! På vägen mot finalen har Bullen placerat sig i LB-dressyr på hela 69,38% som bäst, han har även vinster i LC-dressyr och felfria rundor i 100-hoppning. I finalen kom han sen på en 12:e plats och vi är mycket nöjda med hans prestation! Han kvalade även in till 6-års championatet i fälttävlan som gick av stapeln på Flyinge i september, där han kom på en 7:e plats! Lillbullen har idag placeringar upp till CIC1*, startart CCI1* och CIC2*. Deltagit i Nordiskbaltiska Mästerskapen 2012, 2013 och 2015. Vinster upp till MsvC och resultat på drygt 65% i MsvB. Placeringar till 110-hoppning och startat upp till 125.

I april 2011 kom så Bullens lillasyster Pizzabun hem till stallet! Hon är en mycket feminin liten dam och hennes röda lockar gör sig väl påminda emellanåt. Snorkan som hon kallas har varit lite långsam i starten men har fram till idag placeringar i 100-klass och debuterat CNC1*-klass på ett fint sätt. Startat upp till LA dressyr och 120 hoppning.

Locomotion som är Annas tänkta kommande stjärna kom hem i januari 2012 då 6 månader gammal. Liten har gjort ett fantastiskt fint första tävlingsår med vinst i Breeders för 4 åriga fälttävlanshästar, 3:a i öppna championatet. Flertalet felfria 100-klasser i hoppning och LB dressyr på 62%

Anna har även hunnit med att hjälpa till att utbilda en del ponnyer åt diverse familjer, samt när hon var yngre utfört praktik på både Botkyrka Ridsällskap samt ridenheten inne på K1.

Hon har varit stall och ridhjälp åt proffstränarna Pia Brandt och Annika Källse ute på Täby Galopp, samt varit hästskötare åt Malgorzata Dziurla som har ridit både SM och NM i fälttävlan, Gola har även varit med i utmanartruppen till OS 2012.

Anna har bott och jobbat 6 månader hos Elin Jansson och Arnold Assarsson på Loviseholm utanför Örebro för att utveckla sin ridning och framförallt banhoppning.

Anna och Mathias Gustafsson på Stall Nilslund har samarbetet i flertalet år nu vilket har varit ett otroligt bra koncept och hästarna har fått en fantastisk utbildning i terränghoppningen.

Detta är en sammanfattning av Annas hästliv så här långt!

Personer som hjälper mig och hästarna att utvecklas är idag Willemijn Kloos, Pelle Duvefelt, Arnold Assarsson och Elin Jansson.

2 kommentarer till Anna

 1. Lotta Carlsson skriver:

  Hej,

  Jag hittade ingen mailadress till dig så jag provar att fråga här:)
  Jag letar efter en lovande häst till ft, undrar kort och gott om du känner till ngn fin som är till salu, du som verkar ha öga för bra hästar också?

  MVH
  Lotta

  • teamfors skriver:

   Hej Lotta!
   Tack för förtroendet för att du frågar mig angående om jag vet någon häst till salu!
   Just nu vet jag ingen direkt, allt beror ju självklart på prisklass och krav såklart! Dock vet jag att Annika Källse som jag har samarbetat lite med har två fullblod till salu om det skulle vara av intresse, de lämpar sig väl men kräver ju förstås en del arbete i att bygga om dom!
   Du kan besöka Annikas hemsida på http://annikakallse.wordpress.com/ och vill du kan jag självklart höra av mig om jag hör att någon häst blir till salu!

   Vänliga hälsningar
   Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s