Francis Rivis

Francis Rivis xx
2002 – † 2013
Midyan xx – Sharpen Up xx

Frans som arbetsnamnet lyder är min fula lilla ankunge! Vi tog hem honom sommaren 2007, då var en en mager lite speta med en senskada, men eftersom jag gjorde lumpen då ”så passade det sig bra” att han skulle få en längre vila.

Nu har det gått några år sen han hade sin storhetstid på Täby galopp där han satte banrekord som tvååring (vilket än idag håller i sig!) och det har varit mycket träning efter det att den långa igångsättningen var klar.

Idag har Frans placeringar upp till 110-hoppning, med 4:e placeringen i distriksfinalen av Lamicell Cup 2011 som en av de främsta. Han har även placerat sig upp tom LA:3 i dressyren och är placerad i nästan alla sina starter i 90- och 100-klass fälttävlan.

Under 2012 har han fått debutera i CNC*-klass fälttävlan samt återgått och till att rida 120 hoppning på honom igen.

Han har blivit mycket starkare i dressyren och slagit till med såväl 67 som 68%, gjort hyfsade resultat i 120-klass, och även om den *-stjärniga debuten inte blev som det var tänkt avslutade han starkt 2012 med att vinna Botkyrkas debutantklass på sina dressyrstraff!

Under hösten 2012 väntar en del hopptävlingar för honom och då i första 110 och 120-klasser.

Frans såldes 13 maj 2013 till Rebecka Nero i Nynäshamn där han ska få agera läromästare i fälttävlan och leva ett lyckligt liv!

Bröt väldigt tragiskt vänster framben i hagen och fick tas bort omedelbart måndagen den 22 juli 2013. Det är med stor sorg och saknad som han lämnar oss. ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s