Så länge skutan kan gå

Trimmat två dagar på banan med den lilla bruna. Vi måste öva på att springa mellan skänklarna in i båda tyglarna. Så jävla onödigt! 

Vi har dessutom lärt oss att springa på tygeln ”för bra” så nu kryper hon in inte bakom istället för som förut då det var lite mer mot att nosryggen var lodrät mot himmelen. Lagom är bäst men det dragläget har vi inte hittat riktigt än. 

Dessutom så har hon lite kommit på hur man kan trava stort, däremot så har ingen av oss balans där ännu. Jag är alldeles för ofit som ryttare så jag far som en en jävla disktrasa där uppe på ett skepp i sjögång. Jävligt smickrande! 

Sen när jag dessutom försöker mig på att lyfta upp näsan så förstår ni ju vart balansen i den lilla hästen tar vägen! Då är även hon ute på dom sju haven och far så ja vi har lite att öva på! 

Typ hitta balansen och avstämningarna och halvhalterna. Och allt detta samtidigt som vi har näsan framme, in i båda tyglarna och svänger för skänklarna. 

  
Igår blev det lite mer trim och vi kände både på lite skänkelvikningar och förvänd galopp. Fokus på att ha en fin min att rida på och kunna växla lite lätt i tempo. 

Idag däremot blev det lite lättare då vi egentligen bara joggade på volter och fyrkantspår. Avstämningar och bara fortsätta att befästa skänklarnas betydelse och sen för mig att slappna av i höften för att kunna sitta mer med henne än att fara uppe på. 

Denna vecka har ju varit lite lugnare med återhämtning och jogg hemma även om vi ska avsluta veckan med lite tävling. 

Nästa vecka väntar det dock träningar igen då är det hårdkörning med både Wille, Pelle och Sara för mig och hästarna. Men det kommer bli grymt kul!

  
Barmark igår nypistat idag… Kändes lite väl onödigt att få ännu mer snö igen kan man lätt känna men det vore väl dumt om uttrycket lagen om alltings jävlighet skulle dö ut! 

  

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s