Vilken helg

Vilken helg jag och hästarna har haft! Dom har verkligen levererat den här helgen för mig och jag får nypa mig lite i armen för att dom är så fantastiska.

Och vilket fantastiskt team jag har haft runt mig i helgen! Mamma, Cissi, Robban och Anndao har sett till att leverera hästarna i topp till rätt tid och jag har kunnat försöka rida mitt bästa och ge hästarna fina förutsättningar trots en lördag i absolut ihållande regn. Söndagen bjöd sen på sol från alla håll och kanter. Den strålade, jag strålade och hästarna strålade likt ingen annan!

Alla hästarna gjorde fina dressyrer, Liten hade lite väl mycket kür i sin dock. Hon är fortfarande rätt laddad när hon kommer ut på tävlingen vilket man såklart kan förstå när hon bara varit ute en gång på ett år drygt. Liten är ju lite av den modellen att hon behöver tävlingsrastas. Hon behöver några starter i kroppen för att inte bli allt för exalterad över att visa upp sig.

Men hästarna belönades med 70%, 68% och 65%. Så Cindy låg 3:a och Gullis 5:a efter dressyren. Lite lite längre ner på en 16:e plats. Dock avancerade hon rejält efter att vara en av endast 3 felfri i hoppningen.

Cindy fick tyvärr med sig en bom ut ur kombinationen där hon blev lite låg, i övrigt bjöd hon på väldigt fin hoppning. Så det var ju såklart lite synd men man får ju inte glömma att hon fortfarande är ute och skaffar sig erfarenheter och hon är ju en vaken och lite tittig häst och hon tittade lite för mycket på hindret efter denna gång och då tyvärr blev språnget lite för lågt. Men som sagt hon bjuder på magisk hoppning annars.

Gullis får det ju tyvärr lite svårt när det blir så halt som det var i lördags. Och med facit i hand skulle jag ha broddat honom lite till, ett misstag som jag rättade till sedan till söndagens terräng.

Tyvärr fick han med sig tre bommar som såklart kostar åt helsicke för mycket såklart. Kan trots det inte vara helt missnöjd, han bjöd ändå på en del väldigt fina språng men då det var en ganska tight sväng upp till kombination långsidan och underlaget inte riktigt höll så vågar han inte riktigt ta i. Men han avslutade fint och vi försökte göra vårt bästa utifrån dom förutsättningar vi fick.

Liten var sen sist ut av alla på hela dagen i 100-klassen och hon bjöd nog på dagens lyckligaste, gladaste och piggaste runda. Hon plockade bort galoppsprång överallt där det gick utom kombinationen skulle jag nog vilja säga. Men hon bjöd på en enkel felfri runda och även om vi behöver öva lite på att nog rida på rätt antal språng här framöver så kan man bara klappa henne och le efter en runda som denna.

Så efter lördagen låg sen brudarna högt upp i listan där Cindy var 4:a och Liten 5:a inför söndagens terräng. Gullis låg ju tyvärr lite längre ner efter banhoppningen.

Söndagen bjöd sen på strålande sol och helt galet fina hästar!! Helt magisk dag för mig där alla tre hästarna levererade felfria rundor på hinder.

Först ut var Cindy och förutom att hon blev lite väl stark i en kombination med en grav till en spets så jag fick styra väldigt övertygande så löste hon verkligen allt hur enkelt som helst! Hon är verkligen magi!

Och det var ju inte så att hon inte löste spetsen enkelt för det gjorde hon verkligen det var bara servostyrningen som var lite ur funktion. Ett uns snabb så vi fick med oss 0,8 straff för tiden trots att jag försökte slå av lite på tempot men hon har verkligen fått upp flås och galopp. Vilket alla mina hästar verkar ha, haha tror att det bara var mina hästar mer eller mindre som med lätthet klara tiden i helgen.

Gullis var nummer två ut av mina hästar och med honom hade jag bestämt mig för att bara försöka rida en skolrunda och att han fick hoppa runt med lätthet och avspändhet.

Jag inser ju såhär med facit i hand att jag måste ställa om min inre fartkontroll lite. Men jag upplevde verkligen att jag uppfyllde min plan och jag hade en känsla av att jag verkligen bara lugnt lotsade runt honom. Jag hade ju även bestämt mig för att inte titta på klockan utan jag tänkte i mitt stilla sinne – jag tar lite tidsfel för att jag är långsam det gör inget utan jag ska bara fokusera på att han får en bra upplevelse.

Man kan ju säga att han var absolut avspänd och tog fram sin gigantiska galopp så han bjöd ju på dagens absolut snabbaste tid … men ja han levde upp till alla förväntningar och han gjorde absolut det jag bad honom om för dagen. Sen hade jag kanske inte räknat med 2,4 straff för att vi var för snabba … men otroligt skönt att han nu gör det så lätt igen. Bara det gör en ju helt ofantligt lycklig ❤️

Sist ut var sen Liten och ja hon levde upp över alla förväntningar man någonsin kunde ha på henne! Jag var ändå lite så nervös eftersom hon enbart har en träning och en H90 i kroppen. Det var lite svårt att veta om hon kanske skulle vara lite tittig på vissa typer av hinder då vi inte övat så mycket. Och sen lite osäker på var hon hade sin galopp men ja nej hon gör en verkligen inte besviken!

Hon lade ännu en dubbelnolla till protokollet när hon gick felfritt i mål inom tiden och därmed landade hon på sina dressyrstraff. Verkligen en helt magisk tävling har hon gjort och küren i dressyren är så förlåten!

Då det hände en del i terrängen så avancerade alla hästarna och helt magiskt så blev Cindy tvåa och Liten trea. Får nypa mig i armen efter denna fina tävling och jag kan inte vara annat än imponerad och lycklig över mina fina hästar och deras prestationer! Älskade, älskade hästar ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s