Hoppning och terapi

Elmer fick gå ett ordentligt pass med hinder igår och fick nöta på med samma övning som tidigare för att försöka få honom så jämn som möjligt. 

Tycker att jag kom till väldigt bra ridning på räcket och där bjöd han även på väldigt fina språng! 


På oxern fick jag lite väl mycket fart med mig från hörnet med så väl hindervagn som skrittmaskin så där blev han inte riktigt så bra som man skulle önska även om han mer eller mindre alltid hoppar rätt väl. 


Blev ett bra och svettigt pass men jag är nöjd med honom och han känns i fin form! 

Snorkan har fått ha lite gravterapi nu i två dagar, så själva ridpassen har enbart ägnat sig åt jogg för att sedan lägga rätt mycket energi på gravarna. 

Både igår och idag har jag börjat på den lilla vattenmattan i så väl skritt som trav och galopp och fokus på att hon ska vara avspänd där innan jag bytte till vår stora grav sen. 


Igår fick hon bara hoppa den i högervarv vilket enligt Snorkan är det lättaste varvet att hoppa graven ur. 


Medan idag började vi åt vänster, dödens håll om ni frågar Snork! Men efter några tragglande lugna försök så var det ju inga konstigheter och hon löste uppgiften väldigt bra! 

Känner mig lite som en cowboysare när jag gravtränar henne men för mig är det så himla viktigt att alla mina hästar hoppar gravar avspänt och på långa tyglar i träning för har dom så mycket tillit så brukar det oftast inte ställa till några problem sen när gravarna blir stora eller ligger i samband med hinder. 

Generellt tycker jag nog att folk lägger lite för lite tid på just arbetet med gravar och att man är lote för stressad. 

Jag är kanske lite för snäll ibland för jag kan låta Snorkan stanna typ 5 gånger och jag försöker hela tiden enbart rida på lika kravlöst igen och igen och igen tills modet har hunnit i kapp henne och hon inser att varken himmelen kommer ramla ner eller jorden gå under. 


Så lyxigt att vi har den här graven hemma även om den är ett uns stor i vissa fall men älskar den ändå! 

Ska bara gå ner med trimmern och sedan även be Anders köra ner en skopa grus och renovera anridning och landning lite nu när det är dags att börja hoppa på den igen mer eller mindre var eviga dag! 

Ikväll är det läge att slänga ihop en serie tror jag allt på gruset för att låta Gullis kämpa lite igen. 

Han och Liten hade en skrittdag igår så deras pass förpassades till skrirrmaskinen. Liten var satfläskpigg vilket känna super skönt att hon återhämtat sig så fint efter helgens start! 

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s