Hektisk vecka

Veckan som går i full fart är här! I tisdag jobbade jag 7-16 för att sedan ta mig likt blixten till Stav för att göra en check på Elmer. Mycket riktigt så har den här lite skavande känslan av att han inte är tillbaka 100% inte varit förgäves. Eller vad man nu ska säga.

Nu är han ren, ett uns stel som jag vill skylla lite på åldern men han själv skulle ju aldrig säga att han är gammal! Men ren rakt ut som sagt och även ren på högt och lågt böjprov. Däremot så var han inte riktigt ren på volt och nu hade det mystiskt nog bytt från höger till vänster så vi kliade oss lite i huvudet.

La ordinär bedövning över den gamla skadan men det var oförändrade status, däremot när vi la ordinär även på utsidan så släckte det. Så vi tog ett beslut om att behandla hovleden för troligtvis var den överansträngd efter skadan och det rätt knöliga underlaget i hagen.

Och trots att den inte var det minsta gallig så visade det sig när vi satte i kanylen och det kom en fontän tillbaka att vi mycket riktigt hade hittat rätt! Alltid tråkigt såklart att behöva behandla men ändå en lättnad att det inte var något annat än en överansträngning som spökade. Nu väntar skritt i 3 veckor så hoppas vi på stor tumme upp sen!

Onsdagen bjöd på ett fullspäckat schema där jag började morgonen med dressyr utan stigbyglar på Liten. Hon var laddad men skötte sig ändå väl och kunde trava helt okej redan från början. Hon går som alltid just nu mycket varvbyten, lugn takt, stor trav, lång hals. Likadan framför mig, framme för skänkeln trots att hon är het. Jobbar på mindre volter i galopp och sätter henne lite mer och har fokus på att jag själv är lång i min högersida och kommer ner på rätt sittben. Svårt för oss båda!

Dagen spenderades sedan på Stockholm Waterfront och Nordic Business Forum. Väldigt rolig konferens med höjdpunkterna Seth Godin och legenden Steve Wozniak!

Så otroligt cool människa och han har verkligen gjort så sjukt häftiga grejer! För inte er som vet vem han är så kan man väl kort sammanfatta det som Steve Jobs högra hand.

Otroligt tacksam till mitt fantastiska jobb som ger mig möjligheten att ha fått se så väl Woz som Chad Hurley. Två människor som verkligen har förändrat världen!

Avslutade såklart denna inspo fyllda dag med en tripp till stallet och trim på Gullis. Jag fortsätter att nöta utan stigbyglar och Gullis kämpar på med skolor, samling, byten och form. När det blir super jobbigt blir han såklart lite flaxig i formen men jag tycker ändå att den över lag håller en mycket högre grund nivå. Just nu känns det som att jag varje pass säger att han är en stjärna vilket är en väldigt skön känsla!

Det var så sjukt halt däremot på vägen till och från ridhuset, jag måste alltså förflytta mig kanske under 3 min för att komma till ridhuset så det ligger inte direkt utanför stalldörren. Dessa tre minuter är ju en varm sommardag väldigt korta tre minuter. En dag som igår med is och storm är det väldigt långa tre minuter.

Så efter att nästan blåst av vägen med stabila Bullen så beslutade jag att Cindy fick vila. Det är aldrig kul att slå på rumpan men det är ännu tråkigare att göra det med en lite laddad unghäst i handen. Undra om det här tyder på att man börjar bli gammal eller om enbart självbevarelsedriften kommit ikapp en?

Imorse hade det nästan tinat upp helt så planen är att det ska vara barmark ikväll när jag kommer, vi får se om jag och Gud har samma plan men än så länge är det ju +7 och blåst så det finns goda förutsättningar!

Började dock morgonen som jag avslutade gårdagen. Det vill säga tillsammans med Gullis och utan stigbyglar. Dock i hoppsadel istället och markarbete på schemat.

Att Ingrid Klimke var här har väl inte undgått någon och jag tror hela fälttävlanssverige mer eller mindre, ja jag såg faktiskt några missnöjda recensioner på fb, har inspirerats av henne. Och självklart har jag det också!

Såg som sagt inte henne live tyvärr då Lasse var här upp så spenderades ju helgen som ni vet med träning istället. Så nu har jag läst referat och gjort en copy paste.

Gjorde en lite light version med bara två bommar istället för fyra, allt för att tjäna tid innan jobbet på morgonen. Väldigt nyttig övning och än nyttigare för mig att göra det utan stigbyglar. Bullen blev väldigt smidig efter hand och kändes väldigt mjuk och lösgjord! Stor tumme upp!

Torsdag som ni vet är det träning för Mona och DanBanan. Vi ska dock ses lite senare än vanligt så mitt mål är att rida en häst innan och det ska inte vara helt omöjligt att nå mitt mål men man vet som sagt aldrig hur dagen artar sig!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s