När det enkla är mer än svårt.

Tänkte att jag skulle passa på att öva lite innan jag åkte till Lasse efter min sejour med influensan och jag tror typ inte att jag har hoppat hästarna uppsuttet sen senaste träningen.

Så Liten fick ställa upp och vara min övningshäst. Någon timme innan jag skulle sätta mig i bilen med Gullis bak.

Det var som om jag hade på känn att Lasse skulle låta oss öva på markbommar så det slängde jag upp en på varje sida om ett lite räcke.

Min lilla övning placerade jag taktiskt nog på kvartslinjen. För att sedan bara öva på att:

  1. Rida rakt fram i rätt galopp
  2. Hoppa helt rakt
  3. Landa helt rakt i rätt galopp
  4. Galoppera efter rakt fram i rätt galopp.

Låter så enkelt när man stolpar upp det såhär, 4 ganska grundläggande saker att hålla ordning på, men icke!

Det bjöds på mer eller mindre alla varianter kan jag lova. Hade lång anridning åt ena hållet och där med kort landning. Vilket då blev motsatt när man vände på det.

Började med lång anridning. Man kan säga att Liten sa

  1. Äntligen galopp
  2. Med hinder
  3. Jävlar va kul
  4. Man får så hög fart när ridhuset ser ut som en velodrom …

Så vi tolkade övningen lite olika till en början kan man säga.

Så jag fick börja med att försöka lära både mig och hästen att rida rakt fram från sarg till sarg utan att gena eller svaja. När väl det var på plats så fick jag fokusera på att det skulle ske samtidigt som jag red i rätt galopp.

Man kan säga att det i högervarv var lite lättare där landningen var kort, det inbjöd lite mer till att man skulle fortsätta åt höger och helst fortare än planen.

Placerade täcket mitt framför balken för att ha ett tydligt riktmärke.

När man däremot vände på det och hoppade i vänstervarv så blev det lätt lite att man tappade ytterbogen på vägen in. Och gjorde man det kändes landningen som kilometerlång och en häst som gärna ville försöka hänga sig på väggen och gled utåt och landade därmed i felgalopp.

Till slut gjorde vi det både bra åt båda håll med rakt in – rakt ut och i rätt galopp. Det viktigaste är bara att man kommet ihåg att galoppera hela tiden så att man inte löser problemet med att rida långsammare för att hinna med. Därför tycker jag att det är bra att ha bommarna innan och efter för det bidrar lite till att behålla galoppen för annars stämmer ju inte avståndet alls.

Väldigt lätt att bygga fram. Väldigt svårt att rida perfekt. Väldigt bra när man får till det 10 av 10 gånger. Då har man en ganska rak och balanserad häst och även en helt okej inverkan och rak sits. Svajar vi svajar dom. Inte svårare än så!

Eller juste de – det var ju det som var just svårt.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s