Mys.

Även fast värmen sakta men säkert lämnar oss igen, det här bakslaget alla pratar om …. så har hästarna ändå bestämt sig för att det är dags att byta päls.

Jag har ju inte klippt någon av dom så det är helt klart en hel del att borsta men jag försöker rugga upp lite päls varje dag så tänker jag att dom snart har fått fram sin sommarskrud.

Och dom verkar verkligen inte misstycka ❤️ just nu när den runda ryktskrapan i metall mitt bästa vapen och den fungerar oförskämt bra som pälsavvecklare.

Hade en ”ko” borste förra året som också var väldigt bra men den har fått gå i sopen efter väldigt flitigt och troget användande. Så vi får se om det är ryktskrapan som håller hela vägen i år för att få hästarna fina eller om borstsamligen ska utökas med något.

Alla hästarna har haft väldigt fin vinterpäls i år som inte alls varit speciellt tjock och den har även varit jätte blank. Nu gillar ju jag att borsta men jag har verkligen inte borstat så mycket så att pälsen har slitits ut. Men absolut jag ryktar om än snabbt varje dag.

Denna vinter har vi ju även haft det så lyxigt med varmt stall och jag har ju varit iväg till gimmersta några gånger och tränat och så så hästarna har även fått bada några gånger i vinter vilket såklart gör sitt till! Förut när vi hade kallstall så känns det verkligen inte så motiverande att bada hästarna när det är kallt.

Man känner dock att hästarna helt klart är lite trötta på att ha täcken på sig jämt så när dom är nakna och tillfälle ges kliar dom mer än gärna på varandra ❤️

Framförallt dom där två browniesarna. Som dom älskar varandra!

Elmer har dock tagit våren på största allvar så han ser ut som ett träsktroll var eviga dag just nu …. det ger en helt klart lite klåda i fingrarna och man vill helst bada honom och tvätta täcket varje dag men det är ju lite väl överdrivet kan man känna! Och vad vore väl livet utan glada, lyckliga och lite smutsiga hästar ❤️

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s