Igångsättning.

Fy fasen alltså man förstår ju att hästarna tappar när dom står. Själv känns det ju lite som en nära döden upplevelse att börja springa igen. Och då att tillägga så springer jag fan i ett tempo som andra går i …. snabbt går det då inte iallafall …. M E N jag gör det åtminstone och där någonstans börjar man ju. Sjukt det där att jag började inbilla mig att jag lite gillade att springa men nej nu känner jag inte alls av den där lilla romansen vi hade i höstas ….

Imorse blev det iallafall den lite längre rundan som nog ändå för kallas för lilla rundan nu. Så från lite mer än 3 km är det nu standard med 4 km. Som sagt det där med distansen ökar jag väldigt långsamt …

Var ju och nosade på 4,5 innan jag slutade i slutet på november, men den turen är i skogen så den blir det ju bara när det är dagsljus. Springa i skogen i mörker är ju helt uteslutet för mig. Jag är ju världens mest rädda person och är ju paniskt mörkrädd så finns inte på kartan att jag skulle ge mig ut i kolmörkret.

Har ju som sagt haft ett litet uppehåll både på grund av tidsbrist då jag varit i stallet både innan och efter jobbet hela december för att hinna med livet och sedan har jag inga icebugs så ibland har ju även vädret ställt till det lite.

Men ni vet hur det är att vara ekonom nu o årsboksluten. Hade man inte att göra innan så har man det nu iallafall. Så jag fick helt enkelt gå på lite vintervila för att hinna med.

Men nu är planen att jag ska försöka komma igång lite igen. Har absolut M A S S O R att göra på jobbet även nu med revisioner och dylikt så det är ju tur att jag måste ha lite upptrappning igen efter vilan känner man.

I övrigt tycker jag ju att det är praktiskt att det typ tar 20-30 min av min dag och då har jag ändå gjort någonting än ingenting. Och klart man blir både lite starkare och får bättre kondition.

Så målet för 2020 är nog att jag ska få upp lite tempo. Skulle vara härligt att avsluta året med ett tempo runt 5:30 som genomsnitt på hela året.

Att få blåa siffror i distans och aktiviteter kommer ju inte vara så svårt eftersom jag bara sprang 2 månader förra året mot detta år när jag börjar i januari istället för september. Så det får helt enkelt bli tempot som får vara min lilla morot.

Är ju en bit kvar från 6:11 till 5:30 så jag har nog att göra ett tag innan jag tar det målet.

Min kompis Sandra har ett bra mål i år, det är att hon ska genomföra 130 st träningar på ett år, det är 2,5 träning i veckan. Så det är jag helt klart lite sugen på att gör alt+ctrl+c på. Då har man ju lite svängrum att göra 1-4 pass typ lite beroende på tid och mående. Går ju inte komma ifrån att man drar på sig en förkylning eller så ibland.

Sen är det bra att jag har så sjukt duktiga och inspirerande kompisar så det pingar till i Runkeeper titt som tätt och då blir man ju helt klart påmind om att ta sig ut! Några av dom är ju galna och ska springa Göteborgs varvet, där är ju A B S O L U T inte jag! Jag kan åka med som hejarklack men där någonstans går gränsen Hahah.

Ska jag springa något så är det ju typ vårruset, det är väl typ 5 km. Bara det känns jobbigt haha!

Ska ni unna er lite egenträning i år?

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Igångsättning.

  1. Ida Qvarnström skriver:

    Jag siktar på att springa vårruset som start! Fint att ha mål även med sin egen träning! 😊 Sen ska jag springa trailrun i skogen i Lammhult här i Småland senare i vår, då är det 10 km! Går dock lite dåligt med träningen just nu pga flög av hästen för 3 veckor sen och skadade ena vadmuskeln rejält. Men snart så! 🤪😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s