Svettig fredag.

Fredagsmys. Fredagsfys. Fick bli markarbete för båda hästarna med hjälp av tre bommar, en sockerbit, ett räcke och en oxer.

Började att värma upp på de tre något upphöjda bommarna både i skritt, trav och galopp. När vi kom till galoppen var jag väldigt nog med att hästarna skulle vara raka och stanna i rättvänd galopp. Gullis guldstjärna, lite svårare sa Cindy framförallt i högervarv. Men bra jobb av båda.

Fick sedan bli en åttvolt över sockerbiten men att jag snarare tänkte en mindre fyrkant än en volt. Att verkligen få med sig hästen in från väggen, rida rakt innan, över och efter sockerbiten och byta varv. Så målet var att rida så rakt som möjligt men så mjukt som möjligt. Det är svårt tycker jag. Antingen blir det en volt eller så blir det kantigt om ni förstår vad jag menar. Men båda hästarna gjorde bra jobb där.

Kopplade på slutet ihop sockerbiten med dom två hindren till en liten bana. Vilket för blotta ögat typ var omöjligt med tanke på placeringen av hindren. Men det blev en bra bana att just känns att hästarna var mellan skänklarna och smidiga i sina kroppar.

Båda hästarna var väldigt bra, Gullis nog bäst måste jag säga, men lite orättvist för Cindy då hon blev jätte bra, sen hände en liten drak incident med en annan häst i ridhuset så Cindy trodde en stund att hon skulle dö så då blev det lite svårt att hålla den avspända koncentrationen. Men hon avslutade sen bra innan vi var klara.

Riktigt bra fredagskväll som följdes upp av putsning på hästarna så klart innan det var dags att säga god natt.

Jag menar är inte detta lycka så säg! Jag hade ju hoppats på att det skulle bli lite varmt i helgen men det sur ut som att vädret ångrat sig lite …. för det börjar verkligen dra i tvätta hästar tarmen nu. Man känner att dom behöver ett ordentligt bad alla tre för att verkligen få bort den där innersta smutsen även om man absolut av glansen att döma inte skulle kunna tro att dom är skitiga men tro mig det är dom!

I helgen väntar nu en träning om dagen för Lasse vilket ska bli riktigt kul! Känner mig taggad och hästarna känns fina, så jag hoppas det håller i sig. Och bra övningar det kan man alltid lita på för det får man alltid av Lasse!

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s