Det är jag och Margaux.

Hon har kanske ett uns mer följare än vad jag har men vad vi har gemensamt är att vi räknar steg med Märtis. Vi har helt enkelt laddat ner appen Social Steps och nu har vi en ständig kamp om vem som ska vinna dessa varje dag tävlingar. Ändå kul och bra för kroppen att röra sig. När man som jag har ett kontorsjobb där man mest sitter rakt upp och ner hela dagarna så är det bra att ha en fysisk tävling så man blir tvungen att röra sig även om jag absolut såklart fortfarande springer. Det är mer bara nyttigt att påminna sig själv om de dagliga minst 10 000 stegen om dagen för tro mig blir man för upptagen och fascinerad över siffror som en annan kan bli är det verkligen inte säkert att kroppen får tillräckligt med rörelse.

Så får alla er som undrar över dessa kvällspromenader med någon av hästarna varje kväll är ju positivt ur två avseenden. Man samlar på sig steg i tävlingen och man får lite ensamtid med sin häst. Vi har ju en maskin så det är ju väldigt lätt att effektivisera tiden med den och det behöver man verkligen ibland så det säger jag inget om och som ni vet tycker jag att det är ett super komplement till den vardagliga träningen. Jag mer än gärna både skrittar ju och rider hästarna dom dagarna jag hinner.

Men med kvällspromenaderna så är det nästan lite som att åka på meeting om ni förstår vad jag menar. Man unnar just den hästen lite extra tid och en klapp på mulen och lite mys. Så även om man gör något med sina icke hästkompisar så gynnar det både ens fysiska mående och sin relation med hästen. Två perfekta flugor i en smäll.

Dessutom så kan man ju passa på att gå över lite höga bommar och så om man inte går ut eller i skogen förstås. Så får även hästarna lite rörelse träning och får använda sin kropp och core träning utan att det sliter på dom.

Har man som jag bara 24 timmar på dygnet som man mer eller mindre varje dag maxar för att man har ett jobb, man har hästar, man vill träna, man vill hinna se sina bästisar, och så vidare. Ni vet ju det som kallas livspussel så är det perfekt att hitta saker man kan kombinera.

Jag och Anndao provade ju även förut att jogga med hästarna. Hon sprang med Gullis och jag sprang med Liten. Hon tyckte det gick så bra! Jag tyckte inte riktigt samma …. man kan säga att Liten tyckte det var lite väl kul att vara ute och jogga. Så det var lite mer som att flyga drake än en härlig joggingtur med sånna man gillar. Det hade ju annars varit en super träningsform om man hade kunnat jogga med hästarna på deras vilodagar.

Så ut och räkna steg med er! Och typ alla som vill utom Annie kan ju adda mig på Social Steps om ni också vill vara med och vardagstävla. Ps. Annie har alltså á 30 000 steg om dagen så kommer vara ständig förlorare alltid om hon skulle vara med.

Om teamfors

Tjej på 31 år, jobbar till vardags som Finance Manager på Spalt PR. I stallet står 4 fälttälvanshästar på olika nivå och tävlar allt från 90-klass till internationell 2*-klass. Tränar och tävlar i första hand mina egna hästar men har då och då någon häst i träning för vidareutbildning och tävling. Kommer här att dela med mig av vad som händer och sker i så väl min vardagliga träning som på tävlingsplatser runt om i landet!
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s